Bănci și Asigurări

Ardaf intentioneaza sa se mute din Cluj in Bucuresti

16.05.2007, 18:15 20

AcTionarii Ardaf vor decide intr-o adunare generala a actionarilor care va avea loc in urmatoarele saptamani mutarea sediului central al companiei de asigurare de la Cluj-Napoca la Bucuresti, pe fondul schimbarii strategiei dupa ce grupul financiar ceh PPF Investments a preluat controlul majoritar de la omul de afaceri Ovidiu Tender.
"Presedintele Ardaf, Daniel Tudor, intentioneaza sa convoace o adunare generala a actionarilor in vederea deciziilor referitoare la o noua majorare a capitalului social (de aproximativ 20 mil. euro) si la fuziunea prin absorbtie cu RAI Asigurari. In functie de hotararea adoptata se va analiza si posibilitatea mutarii sediului central al companiei de la Cluj-Napoca la Bucuresti", a declarat Alina Nastase, director de comunicare al Ardaf.
Operatiunea de majorare se va realiza prin aport in numerar al actionarului majoritar, PPF. Capitalul social al Ardaf este de circa 48 milioane de euro. Infiintata la Cluj-Napoca pentru o eficientizare a costurilor, Ardaf isi va muta sediul in Bucuresti pentru a avea un acces mai rapid la clientii din Capitala in conditiile aici se subscrie cele mai multe prime la nivel national.
Un procent de circa 50% din totalul subscrierilor la nivel national sunt realizate in Bucuresti si Ilfov, potrivit Institutului National de Statistica. Venirea Ardaf la Bucuresti va implica si costuri mai mari decat in Cluj-Napoca.
Ardaf nu este singura companie care isi muta sediul central de la Cluj-Napoca la Bucuresti, alte societati care au abordat aceasta strategie de-a lungul timpului sunt operatorul de cablu Astral si producatorul de bere Ursus. Unita este un alt asigurator care a renuntat la provincie pentru Bucuresti, mutandu-si in 2004 sediul central din Timisoara in Capitala. Alte companii de asigurare cu sediul in provincie sunt BT Asigurari sau Carpatica Asig.
Ardaf a subscris pe primul trimestru al anului prime brute de 47,9 mil. lei (14,2 mil. euro), in scadere cu 39% fata de perioada similara a lui 2006.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO