Bănci și Asigurări

Ardaf se restructureaza si vinde active de 6 mil. euro

23.08.2007, 18:11 11

Ardaf, companie de asigurari cu pierderi de peste 43 mil. euro in ultimul an si jumatate, a decis sa vanda o parte din active, reprezentand imobile in valoare de 6 mil. euro situate in Bucuresti si Constanta.
Valoarea totala a detinerilor imobiliare ale companiei este de 18 mil. euro.
"Este vorba despre active cumparate de fosta conducere a societatii, care nu sunt utilizate, iar pastrarea lor nu isi justifica utilitatea", a declarat pentru ZF Alina Nastase, directorul de comunicare al Ardaf.
Actionarii companiei vor discuta aceasta vanzare la adunarea generala care va avea loc in data de 18 septembrie. Tot atunci ei ar putea decide sa renunte la activitatea de asigurari de viata. "Actionarii vor analiza oportunitatea mentinerii activitatii de asigurari de viata si in ce masura aceasta este rentabila pentru companie. Vor discuta si daca Ardaf va intra pe piata pensiilor private", a explicat Alina Nastase.
Ardaf a incheiat prima jumatate a anului cu o scadere de 30% a afacerilor, la 24,3 mil. euro. Asigurarile de viata au o pondere de 2,4% in totalul primelor brute subscrise, vanzarile pe acest segment inregistrand o reducere de 13% in prima jumatate a acestui an, comparativ cu aceeasi perioada din 2006. Pe asigurari generale, scaderea primelor subscrise a fost de 30%, la 23,7 milioane de euro.
Compania nu a publicat inca rezultatul financiar pe primul semestru, pierderea din primele trei luni fiind de 8,5 mil. euro. In 2006, Ardaf a raportat cea mai mare pierdere din intreaga piata a asigurarilor, de aproape 35 mil. euro, din cauza unor grave probleme financiare. Compania s-a aflat anul trecut in administrare speciala, masura decisa de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, din cauza scaderii indicatorilor de lichiditate si solvabilitate sub limita legala.
Ardaf a fost preluata la inceputul anului de fondul de investitii ceh PPF, prin intermediul vehiculului Sabile Limited, care a cumparat actiunile de la omul de afaceri Ovidiu Tender. Cehii detin acum circa 70% din companie si au lansat o oferta publica pentru a cumpara restul actiunilor.
Ardaf este listata pe piata RASDAQ a BVB si are o valoare de 74 mil. euro la utimul pret de tranzactionare, de 0,148 lei/actiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO