Bănci și Asigurări

Asiban isi amana intrarea pe sanatate

30.11.2005, 20:16 12

Societatea de asigurare Asiban si-a amanat intrarea pe piata asigurarilor private de sanatate pana la inceputul anului viitor, dupa ce la sfarsitul lunii trecute a lansat doua tipuri de astfel de polite.

"Asteptam sa se clarifice pachetul de servicii medicale de baza, notiunea de asigurare suplimentara si legea spitalelor, astfel incat sa existe o lista de preturi (pentru serviciile medicale - n. red.), sa stim exact cat ne costa. Fara un pachet de baza este greu sa facturam cheltuielile spitalului", a explicat Mirela Pop, directorul departamentului de asigurari de viata al Asiban.

"Cadrul legal trebuie stabilit astfel incat sa se departajeze clar unde se opreste raspunderea asiguratorului", a mai spus ea. Asiban va incepe vanzarea politelor de asigurare privata de sanatate in Bucuresti de la inceputul anului viitor, iar in restul tarii - de la mijlocul lui 2006. La sfarsitul lui octombrie, Asiban a lansat un produs de asigurare de sanatate pentru angajatii companiilor, in doua variante.

In prezent, cinci companii vand produse de asigurare privata de sanatate: Omniasig Addenda, Interamerican, Aviva, Alianz-Tiriac si Generali.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO