Bănci și Asigurări

Asigest s-a concentrat pe provincie anul trecut

19.03.2007, 22:58 27

Brokerul de asigurare Asigest a intermediat prime de asigurare in valoare de 18,5 milioane de euro, in crestere cu 15% fata de nivelul inregistrat in 2005.
"Cresterea a fost determinata de concentrarea asupra asigurarilor de non-leasing prin abordarea directa a clientilor corporate de medie dimensiune", a declarat Antonio Souvannasouck, managing partner al Asigest. El crede ca un broker de asigurare local trebuie sa aiba o abordare putin diferita de cea a competitorilor pentru a rezista competitiei pe termen lung.
"In 2006 ne-am concentrat pe dezvoltarea pe orizontala, am consolidat birourile din teritoriu, am intrat pe nisa asigurarilor agricole prin infiintarea Asigest Agri, am investit in Republica Moldova prin achizitia unui broker local", spune Souvannasouck.
Asigest colaboreaza cu 12 companii de asigurare printre care se numara: Allianz, Omniasig, Asiban, Generali, BT Asigurari sau FATA Asigurari. Cu o cota de piata de 6% in 2006, brokerul de asigurare a inregistrat un profit operational de 0,6 milioane euro.
"Portofoliul este preponderent non-viata in proportie de circa 95%. Din acestea 65% reprezinta asigurari auto si 28% asigurari de bunuri. In 2006 asigurarile de bunuri industriale au crescut cel mai mult, aceasta reprezentand expertiza noastra", afirma Souvannasouck.
Brokerul are 25 de angajati si sapte birouri la nivel national in Timisoara, Cluj-Napoca, Craiova, Piatra Neamt, Bacau, Constanta, Brasov.
Liberalizarea pietei serviciilor ca urmare a aderarii Romaniei la UE a determinat peste 100 de companii de asigurare si intermediari in asigurari din spatiul comunitar european sa notifice la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) intentia de a opera direct din tara de origine.
"Cred ca acest fenomen va avea un efect benefic asupra pietei, datorita faptului ca cei care vor veni cu adevarat (notificare nu inseamna ca o sa si opereze in Romania) vor aduce produse si servicii noi", crede managing partenerul Asigest.
Desi primele intermediate de brokerii de asigurare au reprezentat anul trecut 20% din piata asigurarilor din Romania, circa 320 mil. euro, atat reprezentantii acestora cat si cei ai companiilor de asigurari estimeaza o crestere a ponderii acestui canal de distributie in urmatorii ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO