Bănci și Asigurări

Asigurătorii nu vor mai contribui la Fondul de Protecţie a Victimelor Străzii

Autor: Adrian Dumitrache - Mediafax

02.04.2012, 13:34 162

Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) a eliminat, pentru anul în curs, cota de participare a asigurătorilor autorizaţi să emită poliţe de răspundere civilă auto la Fondul de Protecţie a Victimelor Străzii, conform unui ordin al instituţiei.

Pentru 2011, cota respectivă a fost de 0,3% din primele de răspundere civilă auto încasate.

Contribuţia a fost eliminată pentru că Fondul are rezerve suficiente pentru a plăti eventualele despăgubiri.

Fondul de Protecţie a Victimelor Străzii a fost înfiinţat în 2006 şi este constituit în baza contribuţiilor companiilor autorizate să practice asigurarea de răspundere civilă auto (RCA).

Fondul acordă despăgubiri pentru persoanele rănite sau decedate în urma unor accidente produse de vehicule necunoscute. De asemenea, fondul acordă despăgubiri atât pentru daune materiale, cât şi pentru vătămări corporale sau decese dacă vehiculul vinovat nu avea o asigurare RCA valabilă la data accidentului. După plata despăgubirilor, fondul va recupera cheltuielile de la persoanele vinovate.

În 2011, piaţa asigurărilor generale şi de viaţă a însumat 7,95 miliarde de lei, în scădere cu 4,3% faţă de 2010, rezultat influenţat de reducerea veniturilor din poliţe generale cu 6,5%, la 6,21 miliarde de lei, potrivit datelor preliminare ale CSA.

Segmentul RCA a scăzut cu 17,3%, la 2,06 miliarde de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO