Bănci și Asigurări

Asigurătorul deţinut de EximBank a avut afaceri de 4 mil. euro în primul semestru

Asigurătorul deţinut de EximBank a avut afaceri de 4 mil. euro în primul semestru

Autor: Adrian Dumitrache

21.09.2012, 00:00 238

EximAsig, asigurătorul controlat de banca de export-import EximBank, a subscris în primul semestru prime cu o valoare cumulată de 17,5 milioane de lei (aproape 4 mil. euro), de două ori peste nivelul înregistrat pe întreg anul 2011.

Compania a ajuns astfel la o cotă de piaţă de 0,43% din industria asigurărilor. Ponderea cea mai importantă în portofoliul companiei o deţin asigurările de garanţii, cu peste 90% din total, acestea înregistrând o creştere de şase ori a primelor subscrise faţă de perioada similară a anului trecut. Cota de piaţă pe segmentul asigurărilor de garanţii s-a majorat la aproape 18%, de la 6% în iunie 2011, compania situându-se pe locul trei în clasamentul societăţilor care emit astfel de poliţe.

Valoarea despăgubirilor plătite în primul semestru al anului a fost de 52.000 lei, dublu faţă de primele şase luni ale anului trecut, în contextul creşterii întregului volum de business al companiei. EximAsig este o societate specializată în asigurarea riscurilor financiare şi a altor tipuri de riscuri complementare acestora (bunuri, răspunderi, cargo, accidente) asociate operaţiunilor de export, cât şi operaţiunilor comerciale interne. Societatea a fost înfiinţată în anul 2009, iar banca de stat EximBank deţine peste 90% din acţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO