Bănci și Asigurări

Asigurătorul preluat de AXA, pierderi cât jumătate din afaceri

Asigurătorul preluat de AXA, pierderi cât jumătate din afaceri
11.07.2010, 23:39 56

Omniasig Life, asigurătorul preluat recent de gigantul francezAXA, a înregistrat anul trecut pierderi cât jumătate din afaceriletotale.
Astfel, în timp ce veniturile din prime brute subscrise au fost de25,8 milioane de lei (6,1 milioane de euro) anul trecut, pierdereacompaniei s-a ridicat la 14,2 mil. lei (3,4 mil. euro), potrivitraportului anual publicat recent.
Omniasig Life este o companie de mici dimensiuni care activează pepiaţa asigurărilor de viaţă. Comparativ cu 2008, primele brutesubscrise de asigurător s-au redus cu 49%, în timp ce pierderea s-amajorat cu 38%. De altfel, în ultimii patru ani compania a mersconstant pe minus, pierderile cumulate în această perioadă fiind de52 mil. lei.

De la austrieci la francezi
La sfârşitul anului trecut Omniasig Life, companie controlată peatunci de grupul austriac Vienna Insurance, a fost achiziţionată degrupul francez AXA, unul dintre cei mai mari asigurători la niveleuropean şi mondial.
Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică, dar poate fiestimată la circa 10 milioane de euro, având în vedere faptul căeste vorba de un asigurător de mici dimensiuni. Vânzătorul, ViennaInsurance Group, este cel mai mare grup de asigurări de pe piaţalocală, având în portofoliu companii ca Omniasig (specializată peasigurări generale), Asirom, BCR Asigurări şi BCR Asigurări deViaţă.
Săptămâna trecută francezii au anunţat că preluarea Omniasig Life afost finalizată, iar acum aşteaptă aprobarea autorităţilor."Intrarea pe piaţa de asigurări de viaţă din România ne oferă ooportunitate suplimentară pentru a ne dezvolta activităţile dinEuropa Centrală şi de Est", a declarat Cyrille de Montgolfier, CEOal AXA în Europa Centrală şi de Est.
Francezii au încercat de mai multe ori să intre pe piaţa localăprintr-o achiziţie, participând inclusiv la licitaţia pentru Asiban(cea mai mare tranzacţie din piaţa asigurărilor), dar de fiecaredată au pierdut în faţa unor competitori care au fost dispuşi săcheltuiască mai mult.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO