Bănci și Asigurări

Asirom plateste daune de 80.000 de euro in urma ultimelor inundatii

28.09.2005, 18:54 60

Compania de asigurari Asirom va plati, in urma inundatiilor de saptamana trecuta, despagubiri de peste 80.000 de euro (300.000 de lei), conform unui bilant provizoriu.

Pana ieri, Asirom a primit 64 de cereri de despagubiri de la asiguratii afectati de inundatii, insa compania se asteapta ca in zilele urmatoare sa vina si alte sesizari de daune.

"La o prima estimare, in cazurile in care am fost sesizati, pagubele nu depasesc 2-3 sute de mii de lei noi. Sunt insa convins ca in zilele urmatoare vor aparea si altele, asa ca bilantul nostru de acum este provizoriu?'', a declarat Ovidiu Vadean, directorul Directiei Reglementari si Instrumentari Daune din cadrul Asirom.

Din totalul cererilor de despagubiri, 58 sunt din Bucuresti, iar restul din localitati din judetul Ilfov (Bragadiru, Ciorogarla, Domnesti) si din Costinesti, judetul Constanta.

Despagubirile pe care le vor plati asiguratorii in urma ultimului val de inundatii se adauga la cele 10 milioane de euro de indemnizatii pentru clientii afectati de inundatiile din primavara si vara acestui an. Pe langa Asirom, printre asiguratorii care vor despagubi cel mai mult se afla Allianz-Tiriac si Omniasig, companii care au incheiat cele mai multe polite de asigurare de incendiu si calamitati naturale.

In 2004, companiile de asigurari au inregistrat pe acest segment subscrieri de 91,7 milioane de euro (371,7 milioane de lei). In acelasi timp, daunele platite au insumat 12 milioane de euro (48 de milioane de lei), ceea ce inseamna ca anul acesta va fi o crestere puternica a ratei daunelor pe acest sector al pietei. Asiguratorii anticipeaza o crestere a primelor si introducerea unei francize minime pentru astfel de polite, din cauza daunelor mari pe care le au de platit in acest an. angela.placinta@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO