Bănci și Asigurări

Astazi va fi numita noua conducere la Ardaf

07.02.2007, 18:58 15

Adunarea Generala a Actionarilor companiei de asigurari Ardaf va alege astazi presedintele si directorul general al companiei, dupa ce Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a scos firma din administrare speciala, ca urmare a unei majorari de capital de aproape 30 milioane de euro.
In cursa sunt Daniel Tudor, fostul manager si actionar majoritar al companiei de asigurari de calatorie RAI, care tocmai a finalizat vanzarea societatii sale, si Steluta Racolta, fostul presedinte al companiei Ardaf.
Pe piata circula informatii precum ca, de fapt, venirea lui Tudor la Ardaf pregateste fuziunea celor doua companii sub controlul aceluiasi actionar majoritar, fondul ceh de investitii PPF, care a cumparat RAI de la Tudor. PPF, care detine cea mai mare companie de asigurari din Cehia, Ceska Pojistovna, a cumparat in 2006 20% din actiunile Bancii Romexterra.
PPF a fost consiliata juridic pentru aceasta operatiune de avocati ai casei de avocatura Voicu & Filipescu. Pe de alta parte, avocatul Daniel Voicu, managing partner la aceasta casa de avocatura, a devenit intre timp actionar cu peste 15% la Ardaf pentru 7 milioane de euro. El a negat insa pentru ZF ca ar fi altcineva in "spatele" sau, afirmand doar ca motivul investitiei este potentialul mare al pietei asigurarilor.
Omul de afaceri Ovidiu Tender, care a venit cu 17 milioane de euro la majorarea de capital de la Ardaf, spune ca nu a vandut compania. "Nu voi face decat sa duc 'pravalia' acolo unde ii este locul. Este adevarat ca eu am imprumutat o parte din bani de la o societate din Cipru. Habar n-am daca sunt controlati de PPF. N-am vandut compania si am spus si repet: daca vreodata o sa am o oferta la un nivel corect, o sa vand", a spus Ovidiu Tender
Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a scos Ardaf din procedura de supraveghere financiara la 31 ianuarie, dupa majorarea capitalului social si redresarea situatiei financiare a companiei. CSA a decis, in iulie 2006, punerea sub administrare speciala a companiei, considerand ca managementul Ardaf a periclitat respectarea obligatiilor fata de asigurati si alti creditori din asigurari.
"Nu am intentia de a cumpara actiuni la Ardaf. Este doar o provocare de management", s pus Daniel Tudor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO