Bănci și Asigurări

Astra, prime triple pe asigurari agricole

10.04.2007, 17:36 27

Compania de asigurare Astra-Uniqa si-a triplat anul trecut volumul primelor brute subscrise pe asigurari agricole, pana la 2,9 milioane de lei (0,8 mil. euro).
"Factorii care au determinat aceasta crestere au fost diversificarea portofoliului de produse de asigurari agricole, precum si cresterea fortei de vanzari", a declarat Liviu Olteanu, seful departamentului asigurari agricole al Astra- Uniqa.
Asiguratorul a subscris anul trecut prime brute in valoare totala de 305,57 milioane de lei (86,7 mil. euro), in crestere cu 81,1% fata de anul 2005. Aceasta evolutie a permis Astra-Uniqa sa urce doua pozitii in top 10 asiguratori si sa se plaseze direct pe locul 7.
Ponderea asigurarilor agricole in businessul Astra-Uniqa a fost de 5% in 2006, compania planificandu-si o crestere a acesteia in viitorul apropiat. "Estimarea noastra pentru 2007 este de 1,3 milioane de euro prime brute subscrise pe asigurari agricole. Realizarea ei se bazeaza pe diversificarea portofoliului si adaptarea acestuia la cerintele producatorilor din acest sector", spune Olteanu. Astra-Uniqa ofera trei categorii de asigurari agricole: asigurarea culturilor, a animalelor si a gospodariilor agricole. Desi ofera acest tip de asigurare inca de la infiintare, Astra-Uniqa si-a intensificat activitatea in acest segment in ultimii doi ani.
"Produsele noi pe care le dorim sa le introducem in acest an sunt un produs pachet continand asigurarea de culturi, gospodarie si utilaje, si un alt produs care va fi destinat micilor producatori, pentru care se vor emite tichete de prima de asigurare la hectar, indiferent de tipul de culturi", explica Olteanu.
Piata asigurarilor agricole ar putea creste in viitorul apropiat pe fondul dezvoltarii agriculturii ca urmare a influxului de fonduri din partea UE ce solicita asigurare pentru toate proiectele care solicita o astfel de finantare. In prezent, un procent de circa 20-25% din suprafata totala a terenurilor agricole din Romania este acoperita de asigurare, sub nivelul de 60% inregistrat in Franta sau cel de 80% din Germania.
Alte companii de asigurare locale active pe segmentul asigurarilor agricole sunt Asirom, FATA Asigurari Agricole, Allianz-Tiriac Asigurari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO