Bănci și Asigurări

Austriecii au gasit presedinte pentru Raiffeisen Banca pentru Locuinte

10.09.2009, 16:00 48

Consiliul de Supraveghere al Raiffeisen Banca pentru Locuinte(RBL) l-a desemnat pe Andrei Stamatian, 32 de ani, pentru a preluafunctia de presedinte, dupa ce Alexandru Ciobanu a plecat peaceeasi pozitie la BCR Banca pentru Locuinte - singurul concurentpe aceasta nisa de piata.

In functia de vicepresedinte a fost desemnata Aurelia Cionga.Impreuna cu Stamatian, ea s-a ocupat de proiectul prin care RBL acumparat anul trecut HVB Banca pentru Locuinte, iar apoi defuzionarea celor doua entitati.

Stamatian lucreaza la Raiffeisen Bank din 2005, pana anul trecutfiind director de organizare si managementul proiectelor. Inprezent este director pentru proiecte strategice. El a absolvitStanford University si a obtinut un MBA la INSEAD, Franta. AureliaCionga, desemnata vicepresedinte, a fost din 2001 secretarulgeneral al Raiffeisen Bank, coordonand relatia cu investitorii sicu BNR.

Ambele numiri au intrat in procedura de autorizare la BancaNationala.

De asemenea, RBL a transmis la BNR spre aprobare proiectul defuziune dintre RBL si HVB Banca pentru Locuinte, care a fostaprobat de actionarii RBL in AGA de pe 19 august, dupa ce un demerssimilar fusese facut de actionarii bancii preluate. Odata obtinutaaprobarea BNR, tranzactia va fi inregistrata la RegistrulComertului.

Actionarii RBL sunt Raiffeisen Bank Romania, RaiffeisenBausparkasse Gesellschaft din Austria si Bausparkasse SchwabischHall din Germania

Alexandru Ciobanu a condus RBL timp de aproape un an, urmand cadin octombrie sa preia pozitia de presedinte al jucatoruluiconcurent BCR Locuinte.

La jumatatea anului, RBL a raportat un profit de 4,5 milioane delei, acesta fiind primul rezultat semestrial pozitiv obtinut debanca de la lansarea operatiunilor, in vara lui 2004. Banca avea inderulare in iunie circa 100.000 de contracte deeconomisire-creditare, cu o valoare medie de 5.000 de euro,corespunzatoare unei valori totale de circa 500 de milioane deeuro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO