Bănci și Asigurări

Austriecii de la VIG aduc 14 milioane de euro la capitalul BCR Asigurari

Austriecii de la VIG aduc 14 milioane de euro la capitalul BCR Asigurari

Tecau: Majorarea de capital va sustine planurile de dezvoltare ale companiei

03.01.2010, 23:08 76

BCR Asigurari, una dintre cele mai mari companii din piataasigurarilor generale, controlata de austriecii de la ViennaInsurance Group (VIG), urmeaza sa isi majoreze capitalul social cu57,4 mil. lei (13,6 mil. euro), potrivit unei decizii luate deactionari la sfarsitul anului trecut.

In prezent, compania are un capital social de 73,7 mil. lei(17,4 mil. euro), iar dupa majorare acesta va urca la nivelul de131 mil. lei.

"VIG va derula majorarea de capital pentru a intari pozitia BCRAsigurari pe piata romaneasca, acum avem cel mai mic capital socialdintre companiile din cadrul grupului. Banii sunt necesari pentrudezvoltarea ulterioara a companiei, sunt mai multe care vor fiabordate: dezvoltarea pe retail, pe segmentul IMM si intarirearelatiei cu BCR", a declarat Mihai Tecau (37 de ani), directorulgeneral al BCR Asigurari.

Grupul austriac VIG este liderul pietei locale de asigurari,avand in portofoliu companiile Omniasig, Asirom, Omniasig Life siBCR Asigurari de Viata. In 2008 austriecii au preluat divizia deasigurari a BCR, care include BCR Asigurari si BCR Viata, pentrusuma de 244 mil. euro. Tranzactia a facut parte din preluareabusinessului de asigurari al Erste, proprietarul BCR, la nivelulintregii regiuni. La momentul achizitiei VIG a semnat un acord decolaborare pentru urmatorii 15 ani cu Erste, in urma caruia celedoua grupuri urmeaza sa isi vanda reciproc produsele(cross-selling) prin intermediul companiilor pe care le detin.

Potrivit celor mai recente date disponibile, BCR Asigurari ainregistrat in primul semestru al anului trecut prime brutesubscrise de 313,6 mil. lei, in crestere cu 20% fata de aceeasiperioada din 2008. Compania nu a publicat rezultate financiareintermediare anul trecut. In 2008 BCR Asigurari a raportat opierdere de 5,7 mil. lei (1,5 mil. euro). Directorul general alcompaniei a precizat ca datele finale cu privire la profitul saupierderea inregistrata de companie in 2009 nu sunt inca disponibilesi ca majorarea de capital nu are legatura cu un eventual rezultatnegativ.

In cadrul aceleiasi adunari generale actionarii companiei audecis schimbarea membrilor Consiliului de Supraveghere. Astfel, aufost revocate mandatele lui Sorin Mititelu, Daniela Cretu si ErichLeiss, reprezentanti ai fostului actionar, iar in locul acestora aufost numiti Franz Fuchs, Rudolf Ertl, Martin Stenitzer si HartwigFuhs.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO