Bănci și Asigurări

​Autoritatea de Supraveghere Financiară a câştigat procesul cu Fondul Proprietatea prin care fondul solicita Autorităţii majorarea onorariului administratorului Franklin Templeton

​Autoritatea de Supraveghere Financiară a câştigat...

Autor: Liviu Popescu

05.10.2016, 11:25 500

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), reprezentantă de casa de avocatura Muşat&Asociaţii, a câştigat definitiv procesul iniţiat de Fondul Proprietatea, prin care Fondul a solicitat Autorităţii să aprobe modificarea onorariului agreat cu administratorul Fondului, Franklin Templeton.

Litigiul a fost iniţiat în anul 2012, la doi ani de la încheierea contractului de administrare dintre Franklin Templeton şi Fondul Proprietatea, când acţionarii Fondului au decis modificarea structurii onorariului stabilit prin contractul de administrare încheiat cu Franklin Templeton, solicitând avizul Autorităţii de Supraveghere Financiară pentru această majorare, potrivit dispoziţiilor legale, se arată într-un comunicat al casei de avocatură.

Autoritatea a respins în 2013 solicitarea Fondului Proprietatea, refuz în urma căruia Fondul a contestat în instanţă deciziile emise de ASF. După mai bine de trei ani de la debutul procesului, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins în mod definitiv acţiunea promovată de Fondul Proprietatea, dupa ce şi Curtea de Apel Bucureşti a considerat neîntemeiate pretenţiile Fondului.

Echipa care a reprezentat Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) în acest litigiu a fost coordonată de Gheorghe Buta (Co-Managing Partner Muşat & Asociaţii) şi formată din avocaţii Cosmin Libotean (Partner Muşat & Asociaţii) şi Răzvan Gheorghe (Senior Associate Muşat & Asociaţii).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO