Bănci și Asigurări

Banca Intesa: noul proprietar ar trebui sa conserve cota BCR

05.10.2005, 18:21 18

Banca Intesa, unul dintre cele mai mari grupuri financiare italiene si unul dintre competitorii in cursa pentru privatizarea Bancii Comerciale Romane, spune ca prima prioritate a noului proprietar ar trebui sa fie consolidarea cotei de piata a bancii.

"O cota de piata de 25% sau chiar 30% - cum detine BCR pe unele segmente - este ridicata, dar poate fi aparata, in conditiile in care bancile cu retele mai mici nu pot realiza economii de scala. Prima prioritate a noului partener strategic ar trebui sa fie consolidarea cotei de piata a BCR, concomitent cu imbunatatirea produselor, a managementului riscului si a infrastructurii tehnologice", a declarat Adriano Arietti, director executiv fuziuni si achizitii si dezvoltare corporativa in cadrul Banca Intesa.

El spune ca Intesa ar sustine dublarea retelei de sucursale a BCR pe piata locala, concomitent cu extinderea selectiva in strainatate. "Aceste mutari ar trebui sa ajute banca sa-si imbunatateasca atat volumele, cat si profitabilitatea", mai spune Arietti.

In opinia lui, Intesa ar putea intari pozitia pe segmentul corporativ prin sofisticarea produselor, in timp ce potentialul de crestere este mai mare pe piata de retail, prin expansiunea volumului afacerilor.

Grupul Intesa, creat in anul 2001 prin consolidarea a trei banci italiene, detine in prezent active in valoare de 271 mld. euro. Grupul opereaza o retea de aproximativ 3.700 de unitati in Italia, in timp ce pe pietele din Europa Centrala si de Est unde este prezenta mai are 665 de unitati.

Banca Intesa a obtinut la jumatatea anului un profit net de 1,2 mld. euro, cu 40% mai mult fata de anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO