Bănci și Asigurări

Banca Românească intră pe nişa ratelor fără dobândă pe card

Banca Românească intră pe nişa ratelor fără dobândă pe card

Autor: Ciprian Valentin Botea

06.04.2012, 00:00 372

Posesorii de carduri de credit emise de Banca Românească, subsidiara locală a grupului elen National Bank of Greece, pot plăti în rate cu dobândă zero cumpărăturile cu o valoare mai mare de 200 de lei cu condiţia să achite rata lunară în perioada de graţie.

Cumpărăturile pot fi achitate în trei sau şase rate, dar clienţii trebuie să solicite înainte activarea acestui serviciu. Sistemul de rate fără dobândă a fost testat pe piaţa locală de turcii de la Credit Europe şi preluat ulterior de Garanti. În ultimii doi ani însă tot mai mulţi jucători de talie mare au detectat această nişă şi printre băncile care oferă în prezent această facilitate deţinătorilor de carduri se numără BCR, Raiffeisen sau Banca Transilvania.

Clienţilor care achită integral rata lunară până la data scadentă a extrasului de cont nu li se percepe dobândă. Mulţi nu reuşesc să-şi achite ratele la timp şi ajung astfel sub povara dobânzilor care de cele mai multe ori depăşesc 20% pe an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO