Bănci și Asigurări

Banca Românească îşi tentează clienţii cu rate fără dobândă pe cardurile de credit

Autor: Ciprian Botea

07.11.2012, 00:00 367

Deţinătorii de carduri de credit emise de Banca Românească pot achita în rate cu dobândă zero cumpărăturile mai mari de 200 de lei efectuate cu cardul, iar banca nu percepe comision de activare până la finalul anului indiferent de comerciantul la care a fost efectuată tranzacţia.

Achiziţiile cu o valoare între 200 şi 800 de lei pot fi împărţite în maxim trei rate, în timp ce pentru valori între 800 şi 2.000 de lei numărul ratelor urcă până la şase. Dobânda este zero doar în cazul în care clienţii achită rata lunară până la data scadentă din extrasul de cont, în caz contrar fiind aplicată dobânda standard de 23% pe an.

Pentru a plăti în rate achiziţiile efectuate cu cardul de credit clienţii trebuie să sune la bancă şi să activeze planul de rate după efectuarea tranzacţiei. Sistemul de rate fără dobândă a fost testat pe piaţa locală de turcii de la Credit Europe şi preluat ulterior de mai multe bănci.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO