Bănci și Asigurări

Banca Tiriac da credite si pe card

07.12.2004, 00:00 16



Banca Tiriac si-a completat portofoliul de instrumente de plata fara numerar cu un card de credit, emis in lei, sub sigla Mastercard.



Noul card, cu circulatie internationala, va avea atasata o linie de credit cu valori curpinse intre 200 si 5.000 de euro. Banca solicita rambursarea lunara a 5% din valoare creditului utilizat si acorda utilizatorilor o perioada de gratie de pana la 45 de zile pentru restituirea fondurilor, in care nu percepe dobanda.



"Perioada de gratie de pana la 45 de zile la calculul de dobanda pentru sumele utilizate intr-o luna, precum si suma reprezentand un procent de numai 5% din crediul in sold, ce trebuie rambursata la scadenta sunt caracteristicile principale ale produsului, facand din cardul de credit MasterCard un instrument de plata comod si flexibil", declara Catalin Parvu, vicepresedinte al Bancii Tiriac.



Pentru acest produs, banca ofera clientilor posibilitatea de a avea emise mai multe carduri pe acelasi cont. Astfel, membrii unei familii pot utiliza in comun aceeasi linie de credit.



In prezent, banca emite numai carduri de debit, sub sigla Cirrus, Mastercard, Visa si American Express. Astfel, numarul cardurilor emise pana acum depasesste 340.000. Reteaua de POS - uri operata de banca inumara 1.654 de aparate, in timp ce reteaua de bancomate totalizaeza 224 de ATM - uri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO