Bănci și Asigurări

Banca Transilvania deschide încă o unitate în Cipru

Banca Transilvania deschide încă o unitate în Cipru

Autor: Liviu Chiru

07.12.2010, 23:42 50

Banca Transilvania, singura bancă de top cu capital privatromânesc majoritar, a deschis a doua unitate în Cipru, la Limasol,după ce în 2007 făcuse primul pas pe această piaţă, prindeschiderea unei sucursale la Nicosia. "Am dorit să deschidem ounitate în Limasol, un oraş cosmopolit, cu o comunitateimpresionantă de români", spune Robert Rekkers, directorul generalal băncii. Peste 40.000 de români muncesc în prezent înCipru.

Banca Transilvania este singurul jucător local care a intrat pepiaţa din Cipru, mişcarea fiind pusă în 2007 pe seama intenţiei dea uşura atragerea de finanţări. Neavând în spate un grup financiarinternaţional care să-i ofere finanţare, banca era dezavantajată derezervele minime obligatorii ridicate impuse de BNR (de 40% dinsumele în valută atrase), pe fondul cererii ridicate pentru astfelde împrumuturi. Pe plan local, BT operează o reţea de 540 deunităţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO