Bănci și Asigurări

Banca Transilvania si BRD merg in sens contrar

24.04.2001, 00:00 22



Rezultatele financiare bune ale primului trimestru au continuat si ieri sa "ridice" Banca Transilvania la Bursa.

Actiunile bancii au crescut ieri la nivelul pretului de inchidere cu 3,5% pana la 1.480 de lei, pretul maxim al sedintei fiind de 1.510 lei. Cu o jumatate de ora inainte de inchiderea sedintei de tranzactionare pretul era 1.500 de lei.

Cresterea mai hotarata a actiunilor bancii in sedinta de ieri vine dupa trei sedinte consecutive de cresteri lente, saptamana trecuta, care au trecut actiunile bancii de pragul psihologic de 1.400 de lei.

Actiunile au ajuns sub acest nivel dupa trecerea datei de referinta pentru inregistrarea actionarilor care au beneficiat de dividende.

"Cresterea de astazi se datoreaza in primul rand rezultatelor financiare bune ale bancii. In plus, si numarul actiunilor tranzactionate a fost mare, peste 500.000", a spus Valentin Ionescu, director de operatiuni la Euro Invest Vision.

Banca Transilvania a obtinut, in primul trimestru al acestui an, un profit net de 82,14 miliarde lei, aproape jumatate din profitul net obtinut de banca in intreg anul trecut. In primele trei luni ale anului banca a inregistrat venituri de 346 miliarde lei si a efectuat cheltuieli in suma de 245 miliarde lei, astfel ca, profitul brut obtinut in aceasta perioada este de 100,88 miliarde lei.

Valoarea toatla a tranzactiilor cu actiunile Banca Transilvania a fost ieri de 783,18 milioane de lei.

Evolutia buna a actiunilor Banca Transilvania nu a fost imitata si de BRD, care a continuat scaderea inceputa la sfarsitul saptamanii trecute. Scaderea de ieri a fost de 3,4%, pana la 14.400 de lei, iar pretul minim de tranzactionare a fost de 14.200 de lei.

"Evolutia din ultimul timp a actiunilor BRD este una normala, de piata. Dupa o crestere, saptamana trecuta, a venit aceasta corectie negativa din ultimile sedinte", a spus Valentin Ionescu.

Valoarea tranzactiilor cu actiuni BRD a fost de 417,91 milioane de lei, in intervalul obisnuit al lichiditatii titlurilor din ultimul timp.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO