Bănci și Asigurări

Bancherii cer timp pentru ajustarea serviciilor de plati

15.10.2009, 23:15 17

Implementarea in legislatia nationala a unei directive europenecare reglementeaza oferirea de servicii de plati i-a bulversat pebancheri, care au primit de la guvern doar 45 de zile incepand dela 1 noiembrie pentru a implementa noile masuri. Guvernul a aprobatprintr-o ordonanta de urgenta, publicata pe 12 octombrie inMonitorul Oficial, aceste reglementari, in conditiile in careComisia Europeana cerea ca directiva privind serviciile de plati safie transpusa in legislatia nationala pana cel tarziu la 1noiembrie 2009.

"Ne trebuie cel putin sase luni ca sa punem in aplicare aceastaordonanta. Este vorba de modificari care trebuie operate incontractele incheiate cu clientii si de rafinarea sistemelorinformatice", spune Radu Ghetea, presedintele Asociatiei Romane aBancilor. Bancherii vor cere in Parlament prelungirea termenului deimplementare a legislatiei. Noile reglementari induc mai multatransparenta in oferirea serviciilor de procesare a ordinelor deplata, a serviciilor de debit direct si platilor cu carduri,bancile fiind nevoite sa isi informeze periodic clientii cu privirela operatiunile derulate si tarife.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO