Bănci și Asigurări

Bancile au urmat evolutia Bursei si s-au corectat

24.11.2005, 18:57 21

Dupa ce au stabilit un nou record la inceputul sedintei, actiunile BRD au urmat ieri evolutia de ansamblu a Bursei, incheind sedinta cu o corectie de 0,7%.

Pierderea usoara inregistrata de titlurile celei mai mari banci de la Bursa s-a inscris in tendinta de scadere generalizata ce a caracterizat ieri piata, tendinta generata de evolutia SIF-urilor.

Lichiditatea actiunilor BRD a fost redusa, cu titlurile acestei banci derulandu-se tranzactii de 2,3 milioane de lei (0,6 milioane de euro). Ultima tranzactie cu actiunile acestei banci s-a realizat la pretul de 13,9 lei/actiune, in timp ce pe parcursul sedintei pretul urcase pana la un nou maxim istoric de 14,3 lei/actiune.

Si actiunile celorlalte banci de la Bursa au inregistrat scaderi de pana la 1%. Dintre aceste titluri, doar cele apartinand Bancii Transilvania au reusit sa se afle ceva mai puternic in atentia investitorilor. Cu titlurile acestei banci s-au derulat tranzactii de 6,1 milioane de lei (1,6 milioane de euro). In prima parte a zilei, cursul Bancii Transilvania a urcat pana la un maxim de 1,26 lei/actiune, pentru ca ulterior sa coboare pana la un minim de 1,23 lei/actiune. Finalul sedintei a gasit pretul actiunilor pe o revenire usoara, dar totusi in scadere cu 0,8% fata de sedinta precedenta. Ultimul pret la care titlurile bancii au fost tranzactionate a fost de 1,24 lei/actiune.

Actiunile Bancii Carpatica au avut o lichiditate chiar mai redusa decat in sedinta de marti, cand aceste titluri realizasera un rulaj de 0,4 milioane de lei. Operatiunile derulate ieri au insumat doar 0,3 milioane de lei (circa 80.000 de euro). La inchidere, actiunile bancii au fost cotate la un pret de 0,55 lei/actiune, in scadere cu 0,9%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO