Bănci și Asigurări

Bancpost vinde ipotecare cu asigurare de somaj

08.03.2010, 23:04 39

Bancpost, una dintre primele zece banci de pe piata, incearcasa-si atraga clientii cu un credit ipotecar in euro cu dobanda fixaincepand de la 7,95% in primii trei ani si cu asigurare impotrivasomajului. Dobanda creste cu un sfert de punct procentual dacafinantarea depaseste 70% din pretul locuintei.

Banca vine si cu o oferta de credit in lei, cu o dobanda fixa de12,25% pe an in primii trei ani. Comisionul de acordare este de 2%din valoarea imprumutului, iar cel de rambursare anticipata este de3,5% din suma rambursata.

Dupa primii trei ani de contract, creditul poarta o dobandavariabila formata din rata EURIBOR la sase luni plus o marja de6,25% la euro, respectiv din ROBOR la sase luni plus 3,25% la lei.Marja de dobanda creste, de asemenea, cu 0,25% daca valoareacreditului depaseste 70% din pretul de achizitie al bunuluiipotecat.

Mihai Bogza, presedintele bancii, declara anterior ca spera la ocrestere cu doua cifre a portofoliului de credite anul acesta, pepartea de retail mizand in principal pe imprumuturi pentrulocuinte.

Bancpost participa si in programul "Prima casa", unde acordacredite atat in lei, cat si in euro in limita unui plafon de 16,17mil. euro. Costurile percepute de banca sunt cele maximaleacceptate de Guvern, adica EURIBOR la trei luni plus o marja de 4%la euro si ROBOR la trei luni plus 2,5% pe an la lei. Conditiile decreditare sunt neschimbate fata de oferta initiala.

Creditul ipotecar lansat ieri de Bancpost are o perioada maximade rambursare de 35 de ani. Venitul minim lunar al aplicantuluitrebuie sa fie de minimum 400 de euro sau echivalentul in lei.Asigurarea impotriva somajului este valabila in primii trei ani sieste inclusa in costul creditului.

Banca nu percepe comision de administrare a creditului, iar incostul acestuia include si o polita de asigurare de viata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO