Bănci și Asigurări

BCR a cumparat de la clienti 157 kg de aur in doi ani

BCR a cumparat de la clienti 157 kg de aur in doi ani

Click pentru imaginea intreaga

22.09.2006, 19:03 23

BCR a cumparat de la clienti aproximativ 157 de kilograme de aur, de la sfarsitul lui 2004, cand a lansat acest serviciu.
In prezent, BCR cumpara aur de la clienti prin puncte de lucru specializate, amenanjate in cadrul sucursalelor proprii. Saptamana aceasta banca a deschis inca doua astfel de puncte de lucru, ajungand la un total de zece.
Banca achizitioneaza aur atat de la clientii persoane fizice, cat si de la companii.
BCR cumpara monede din aur sau fragmente ale acestora, medalii comemorative specificate in cataloage, lingouri, bare, bijuterii si alte obiecte din aur de minimum 14 karate. Banca nu achizitioneaza aur de mai putin de 14 karate, nici alte metale sau pietre pretioase.
Plata pentru obiectele achizitionate se face pe loc, in lei. Ieri, BCR platea pentru un gram de aur 44,4 lei. La BNR, gramul de aur este cotat la 51,64 lei.
Reprezentantii bancii spun ca aurul este prelucrat prin intermediul unor firme specializate, transformat in lingouri, dupa care este valorificat pe plan local sau pe pietele internationale. De altfel, aurul a inregistrat in vara o crestere spectaculoasa, ajungand la maxime ale ultimilor 20 de ani, pe fondul unei miscari de orientare a capitalurilor spre plasamente sigure.
In ultima luna aurul a pierdut teren pe pietele internationale. Prin ghiseele sale, BCR a achizitionat insa la pretul pietei si obiecte de colectie, o parte dintre acestea fiind pastrate pentru valoarea lor.
In prezent, BCR este singura banca din sistem care cumpara aur de la populatie. La momentul lansarii acestui serviciu, reprezentantii bancii au declarat ca au raspuns cererii semnificative din partea clientilor, mai ales ca BNR renuntase cu ceva timp in urma sa mai achizitioneze aur de la populatie.
BCR detinea la sfarsitul primului semestru active de peste 10 miliarde de euro. Reteaua bancii a ajuns in prezent la 449 de unitati, fiind a treia ca marime din sistem, dupa cele ale CEC si BRD-SocGen.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO