Bănci și Asigurări

BCR are o tinta de profit de 325 mil. euro anul acesta

22.02.2007, 18:45 14

Actionarii BCR au aprobat ieri bugetul de venituri si cheltuieli pentru acest an, profitul net urmarit de banca fiind de aproape 1,1 miliarde de lei (aproximativ 325 de milioane de euro), cu 30% peste nivelul inregistrat in 2006, au declarat surse din actionariatul bancii.
"Dupa plata tuturor impozitelor, profitul net din acest an va depasi cu 30% castigul dupa impozitare obtinut in 2006", au declarat sursele citate.
BCR, controlata de grupul austriac Erste, a obtinut anul trecut un profit net de aproximativ 240 de milioane euro (aproape 830 de milioane lei, dupa standardele romanesti), potrivit unor surse citate de Mediafax.
Banca detinea la sfarsitul anului trecut active de 13,3 miliarde de euro, corespunzator unei cote de piata de 26,2%, potrivit datelor raportate la BNR. BCR nu a comunicat oficial rezultatele, grupul Erste urmand sa publice rezultatele preliminare pentru 2006 la sfarsitul acestei luni.
BRD-SocGen, a doua banca din sistem, a raportat la inceputul acestei saptamani un profit de 186 de milioane de lei pentru anul 2006. Oficialii bancii au declarat ca in 2007 asteapta o crestere cu 10%-15% a profitului net. In 2006 banca a reusit sa-si majoreze profitul cu 19%, desi estimarile initiale erau de pana la 10%.
Actionarii BCR au mai aprobat ieri numirea lui Peter Kisbenedek ca membru al Consiliului de Supraveghere, el preluand aceasta functie de la Christian Coreth, care a demisionat.
In cadrul Adunarilor Generale - ordinara si extraordinara- au fost aprobate toate punctele de pe ordinea de zi. Potrivit convocatorului, actionarii au luat in discutie aprobarea unei emisiuni de titluri (medium term notes) pe piata internationala de capital, dar si extinderea atributiilor Consiliului de Supraveghere.
Astfel, Consiliul va avea atributii de numire si revocare a presedintelui si a membrilor Comitetului Executiv (care asigura managementul de zi cu zi al bancii), aprobarea structurii organizatorice a bancii pana la nivel de departamente, strategia bancii si a fiecarei sucursale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO