Bănci și Asigurări

BCR Asigurari a crescut de sapte ori pe asigurari de viata

02.11.2005, 18:25 15

BCR Asigurari a inregistrat, in primele noua luni ale anului, subscrieri pe asigurari de viata de aproape sapte ori mai mari decat in aceeasi perioada a anului trecut.

Afacerile companiei pe acest segment au sporit cu 567%, pana la suma de 19,1 mil. euro (69,3 mil. lei).

"Desi asigurarile de viata erau percepute ca o garantie ceruta de institutiile de credit in momentul solicitarii unui imprumut, acum romanii constientizeaza din ce in ce mai mult importanta acestor polite, care sunt privite ca un instrument de protectie", au explicat reprezentantii companiei.

Aceasta crestere ar putea fi explicata si prin faptul ca, la contractarea unui credit de la Banca Comerciala Romana, clientilor bancii li se propune sa incheie o polita de asigurare la BCR Asigurari. Aceasta nu este o conditie obligatorie pentru obtinerea imprumutului. Totusi, multi clienti ai bancii procedeaza astfel, deoarece in fiecare sucursala BCR exista si o agentie BCR Asigurari, deci cei care vor sa obtina un credit nu mai pierd timp ducandu-se la alta companie de asigurari.

Pe partea de asigurari generale, asiguratorul a raportat o crestere a subscrierilor cu 96% fata de primele noua luni ale lui 2004, pana la 41,6 mil. euro (150,6 mil. lei). Cel mai mare avans l-au inregistrat subscrierile aferente politelor de asigurare de mijloace de transport terestru, cele de asigurare de credite si garantii, cele de asigurare de incendiu si calamitati naturale si Rca.

"Avansul a fost determinat de cresterea volumului bunurilor mobile si imobile cu valoare individuala mare detinute de persoane fizice, majoritatea obtinute prin credit, bunuri carora li s-a asociat firesc nevoia de asigurare", au declarat reprezentantii companiei.

In primele trei trimestre ale anului, afacerile BCR Asigurari au atins nivelul de 60,8 mil. euro (219,9 mil. lei), in crestere cu 152% fata de perioada similara a anului trecut.

Indemnizatiile platite de asigurator in aceasta perioada au crescut in acelasi ritm cu volumul subscrierilor, pana la suma de 19,4 mil. euro (70,3 mil. lei). Cele mai multe indemnizatii s-au platit pentru asigurarile de mijloace de transport terestru si pentru asigurarile de credite si garantii.

Compania nu a facut public rezultatul financiar pentru primele noua luni ale anului. BCR Asigurari a incheiat anul trecut cu un profit de aproape 4,8 mil. euro (circa 19,4 mil. lei), in conditiile unor subscrieri de 35,6 mil. euro (144,3 mil. lei). Pentru acest an, asiguratorul estimeaza afaceri de 77,8 mil.euro (280 de mil. lei).

La sfarsitul lunii august, actionarii BCR Asigurari au hotarat participarea societatii la infiintarea BCR Asigurari de Viata. O decizie cu privire la dimensiunea capitalului social al noii companii si la momentul in care aceasta isi va incepe activitatea va fi luata pana la sfarsitul anului.

BCR Asigurari are un capital social de 8,2 mil. euro (30 mil. lei) si este controlata de Banca Comerciala Romana, care detine direct un pachet de 60,9% din actiunile asiguratorului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO