Bănci și Asigurări

BCR Asigurări a scăzut cu 26% pe asigurări Casco în primul semestru

20.07.2010, 23:41 32

BCR Asigurări, unul dintre cei mai mari jucători din piaţaasigurărilor generale, a înregistrat anul acesta o scădere de 26% aprimelor subscrise din asigurări Casco, dar încearcă să combatăacest declin prin lansarea unei poliţe noi, care acoperă mai multeriscuri.

Întreaga piaţă de asigurări a fost puternic lovită pe segmentulCasco, odată cu scăderea vânzărilor de maşini noi, mai ales a celorîn leasing, unde această poliţă este obligatorie.

"Ceea ce este foarte delicat este că aceşti clienţi pur şisimplu au dispărut, nu s-au mutat la altă companie", afirmă MihaiTecău, preşedintele BCR Asigurări. Compania a lansat ieri o nouăpoliţă Casco (Casco Plus), care pe lângă acoperirea riscurilor deavarii şi furt şi a cheltuielilor medicale în caz de accidentacoperă şi asistenţa rutieră în toată Europa, Rusia (parteaeuropeană) şi Turcia. Suma asigurată poate varia între 5.000 şi100.000 de euro, iar cotaţia de primă se ridică la 6% din aceasta.Pentru o maşină de 10.000 de euro, prima va fi de 600 de euro pean. Până la sfârşitul lunii septembrie compania vinde aceste poliţecu o reducere de 20%, ceea ce înseamnă o cotaţie de 4,8% din sumaasigurată. Poliţa poate fi încheiată numai de persoane fizice saupersoane fizice autorizate, pentru maşini care nu sunt mai vechi depatru ani. Pentru partea de asistenţă rutieră, asigurătorulcolaborează cu firma Pointer, subsidiară a Shagrir Systems dinIsrael, companie cu afaceri de 46 mil. dolari anual. Printreacţionarii Pointer se numără şi Ovidiu Demetrescu, proprietarulLondon Brokers.

BCR Asigurări şi-a propus să vândă 4.000 de poliţe Casco Pluspână la sfârşitul anului.

A mai renunţat la 8% din angajaţi

BCR Asigurări a continuat anul trecut procesul de restructurareînceput în 2008, pentru a deveni mai profitabilă. Astfel, după ceîn 2008 compania şi-a redus cu 5% numărul angajaţilor, până la1.250, anul trecut personalul a scăzut până la 1.151 de angajaţi.Astfel de măsuri de reducere a numărului de angajaţi au mai luatasigurători ca Omniasig, Ardaf sau Asirom. "Am trecut printr-orestructurare, am început să ne mişcăm pentru a deveniprofitabili", explică Tecău. Compania a înregistrat anul trecutprime brute subscrise de 136 mil. euro, iar pentru anul acesta şi-apropus o creştere de 9%. Asigurătorul a încheiat anul 2009 cu opierdere de 13 mil. euro. BCR Asigurări este controlată deaustriecii de la Vienna Insurance Group, care mai deţin Omniasig,Asirom şi BCR Viaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO