Bănci și Asigurări

BCR Asigurari, afaceri duble in primul semestru

25.07.2007, 17:25 17

BCR Asigurari si-a dublat afacerile in prima jumatate a acestui an, comparativ cu primul semestru din 2006, ajungand la prime brute subscrise de 109 milioane de euro (345 de milioane de lei).
"Cel mai dinamic ritm de crestere l-au inregistrat asigurarile echipamentelor electronice, asigurarea de masini, utilaje si instalatii pentru cazurile de avarii accidentale si asigurarea lucrarilor de constructii-montaj si raspunderea constructorului. Desigur, asigurarile auto detin in continuare o pondere semnificativa in intregul portofoliu", au declarat oficialii companiei.
Compania si-a propus pentru acest an atingerea unei cote de piata de 14%. BCR Asigurari este specializata pe produse de asigurari generale.
"Provocarea o reprezinta mai curand anul viitor, cand deja vom fi depasit primul an in 'piata unica', si vom sti clar care sunt competitorii nostri de pe piata. Anul acesta inca mai apar noi jucatori", afirma reprezentantii BCR Asigurari.
Compania a lansat recent un produs de asigurare de sanatate care acopera costul tratamentelor realizate in Romania sau Germania. In ultimii ani, tot mai multe companii lanseaza polite de asigurare de sanatate. Aceasta piata, desi este de dimensiuni reduse, s-ar putea dubla de la un an la altul, potrivit unor estimari.
BCR Asigurari a deschis recent si un centru de solutionare a daunelor auro, prima societate de asigurari care a lansat un astfel de serviciu fiind Omniasig.
In cadrul centrului va functiona si o unitate de politie specializata in constatarea accidentelor rutiere.
"Misiunea acestui centru este aceea de a accelera procesul de constatare (...), aici se pot adresa toti conducatorii auto implicati intr-un accident care a avut loc in Bucuresti, si de maximizare a eficientei solutionarii daunelor auto, respectiv avizare si plata", explica oficialii BCR Asigurari.
BCR Asigurari are un capital social de circa 9,6 milioane de euro (30 de milioane de lei) si face parte din grupul BCR, prezent si pe piata asigurarilor de viata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO