Bănci și Asigurări

BCR Asigurari de Viata intra pe pensii private

14.08.2006, 18:32 19

BCR Asigurari de Viata intentioneaza sa administreze fonduri de pensii facultative, actionarii societatii urmand sa discute introducerea acestei activitati in actul constitutiv la sfarsitul acestei luni, in cadrul unei adunari generale ordinare.
Potrivit autoritatilor, primele contributii la fondurile de pensii facultative (pilonul III al sistemului de pensii) vor putea fi facute de la inceputul anului viitor.
Administratorii acestor fonduri de pensii pot fi societatile de asigurare, cele de administrare a investitiilor sau societati constituite pentru acest scop.
Conform legislatiei, societatile care vor administra fonduri de pensii facultative trebuie sa aiba un capital social de minimum 1,5 mil. euro. Capitalul social trebuie majorat cu 0,2% pentru fiecare milion de euro in plus la active, in cazul in care valoarea totala a activelor depaseste 200 mil. euro.
Vor putea contribui la fondurile de pensii facultative cei care obtin venituri din activitati profesionale, nivelul maxim al contributiei fiind stabilit prin lege la 15% din salariul brut lunar al contribuabilului. Contributiile la fondurile de pensii facultative vor fi deductibile de la impozitul pe venit in limita a 200 de euro pe an.
Alte companii care si-au anuntat intentia de a administra fonduri de pensii private sunt AIG Life, ING Asigurari de Viata, Allianz-Tiriac, Delta Asigurari, Generali, Ardaf sau Certinvest. BCR Asigurari de Viata a fost infiintata anul trecut de BCR si alte entitati afiliate. BCR are 65,66% din actiunile asiguratorului, iar BCR Asigurari, Financiara SA, BCR Leasing si BCR Securities controleaza cate 0,68% din capital. Actionarii persoane fizice detin 31,61% din companie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO