Bănci și Asigurări

BCR finanţează cu 3 mil. euro un model de antreprenoriat al laureatului Nobel pentru Pace

BCR finanţează cu 3 mil. euro un model de antreprenoriat al laureatului Nobel pentru Pace

Autor: Alexandra Chelu, Mediafax

31.10.2010, 15:46 30

Banca Comercială Română (BCR) va aloca 3 milioane de euro pentrufinanţarea întreprinderilor sociale din România, respectiv acelefirme care au ca obiectiv soluţionarea unor probleme sociale, deeducaţie, sănătate sau reducerea sărăciei, obţin profit, dar nudistribuie dividende acţionarilor.

Aceste firme au ca obiectiv nu maximizarea profitului, cisoluţionarea anumitor probleme care ameninţă oamenii şi societatea.Acţionarii îşi recuperează doar investiţia, fără a primi dividende,întrucât profitul companiei se reinvesteşte pentru dezvoltare.

Antreprenoriatul social, un concept dezvoltat de profesorulMuhammad Yunus, Laureat al Premiului Nobel pentru Pace, are unpotenţial enorm pentru îmbunătăţirea condiţiilor de trai alepersoanelor defavorizate şi pentru a produce schimbări socialepozitive atât de necesare în societate.

Yunus a fost prezent vineri la Bucureşti cu ocazia evenimentuluiSocial Business Tour 2010. Citiţi mai mult despre antreprenoriatulsocial pe www.mediafax.biz

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO