Bănci și Asigurări

BCR ia din Luxemburg 96 mil. lei cu 7,7% pe an

12.04.2010, 23:00 22

BCR continua sa se finanteze de pe piata din Luxemburg, unde avandut obligatiuni pe zece ani in valoare de 96,25 mil. lei (23,3mil. euro), la o dobanda fixa de 7,7% pe an.

Este a doua emisiune de obligatiuni in lei pe care BCR alansat-o la bursa din Luxemburg in cadrul programului de finantarepe trei ani in valoare de pana la 3 miliarde de euro. In decembrie2009 a emis titluri de 70 mil. lei, tot pe 10 ani, dar la o dobandavizibil mai mare, de 10,3%. Banca iesea atunci pe piata intr-uncontext in care perceptia de risc privind Romania inca eradeteriorata. Ministerul Finantelor a anuntat pentru 22 aprilie olicitatie de obligatiuni de stat tot pe 10 ani pentru care astabilit un cupon fix de 6,75% pe an, reflectand reducereasubstantiala a costurilor de finantare de pe piata interna inultimele doua luni.

Pe langa obligatiunile in lei, BCR a plasat in Luxemburg altepatru emisiuni de instrumente in euro, in valori mici. Dobanda ceamai mica obtinuta a fost 4,5% pe an. Desi au nevoie de resurseatrase pe termene mai lungi pentru a-si putea finanta portofoliilede credite, bancile nu emit obligatiuni in lei pe piata locala.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO