Bănci și Asigurări

BCR îşi extinde reţelele de ATM şi POS

Autor: Liviu Chiru

03.11.2010, 23:31 30

BCR, cea mai mare bancă locală după active, a continuat săinstaleze POS-uri la comercianţi, numărul total al aparatelorurcând cu 11% faţă de septembrie anul trecut, până la 18.400 deunităţi, în timp ce deschiderea de noi unităţi a încetinitputernic.

Banca a deschis în cele 12 luni încheiate în septembrie doar zeceunităţi teritoriale noi, ajungând astfel la 667 de agenţii şisucursale. "Ca rezultat al politicii BNR de reducere aoperaţiunilor cu numerar şi al dezvoltării afacerilor, numărultranzacţiilor de plată la POS cu cardurile emise de BCR a crescutcu 28% şi de patru ori la plata cu card la POS-urile BCR indiferentde banca emitentă (faţă de primele nouă luni din 2009 - n. red.)",potrivit reprezentanţilor băncii. Valoarea sumelor cheltuite la POSpe cardurile BCR a urcat cu 24% şi de trei ori şi jumătate îngeneral pentru reţeaua de POS-uri a băncii. BCR a instalat 19ATM-uri noi în trimestrul al treilea, reţeaua ajungând astfel la2.244 de aparate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO