Bănci și Asigurări

BCR Locuinţe are depozite de 1 mld. lei, dar creditele sunt de 60 de ori mai mici

Autor: Ciprian Botea

30.08.2012, 00:07 678

BCR Locuinţe, divizia specializată pe nişa de economisire creditare în domeniul locativ a grupului BCR, avea la jumătatea acestui an depozite atrase de la clienţi cu o valoare cumulată de aproape un miliard de lei, cu 25% mai mult decât în decembrie 2011. Banca a atras încă 20.000 de clienţi în primul semestru din 2012 şi a ajuns la un număr total de 273.000 de clienţi pe fondul unei strategii agresive de vânzare a produselor din portofoliu prin intermediul celor peste 600 de agenţii ale BCR, cea mai mare bancă locală.

Volumul creditelor acordate s-a triplat faţă de sfârşitul anului trecut, ajungând la 16 milioane de clienţi, dar reprezintă în continuare mai puţin de 2% din volumul depozitelor atrase. Sistemul de economisire-creditare presupune combinarea unei etape de economisire, de obicei de cinci ani, cu una de creditare. Clienţii trebuie să economisească o perioadă de timp, după care pot obţine credite la dobânzi fixe mai scăzute decât la creditele standard. Şi dobânzile la depozite sunt de două-trei ori mai mici decât pe piaţă, principalul avantaj al sistemului fiind prima primită de la stat de fiecare client, de până la 25% din suma economisită într-un an. BCR Locuinţe a raportat în primul semestru un profit de aproape 11 milioane de lei. Pe piaţă există în acest moment două bănci specializate pe nişa de economisire-creditare în domeniul locativ - BCR Locuinţe şi Raiffeisen Locuinţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO