Bănci și Asigurări

BCR: Multe idei bune au eşuat. Firmele nu mai primesc bani prea uşor

BCR: Multe idei bune au eşuat. Firmele nu mai primesc...

Autor: Adelina Mihai

09.06.2013, 22:07 638

Bancherii rămân reticenţi să-şi asume riscuri prin finanţarea investiţiilor de extindere ale firmelor după ce multe astfel de proiecte derulate în perioada de boom economic au eşuat în criză. Focusul băncilor mari sunt acum proiectele de infrastructură şi cele derulate cu fonduri europene.

„Timpurile în care o companie venea la bancă şi spunea: «Am două fabrici şi am nevoie de un împrumut pentru a deschide încă una, şi am doar un milion de euro, îmi mai trebuie nouă milioane» s-au schimbat. Multe idei bune de afaceri au eşuat, astfel că discuţia din prezent trebuie schimbată“, a spus Ioana Gheorghiade (foto), directorul executiv al direcţiei sector public şi finanţarea infrastructurii din cadrul BCR.

 
 
Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 10.06.2013
 
ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Burse, Retail, Agricultură, Energie şi altele). Detalii despre abonarea la ZF Corporate: Alexandru Matei (Tel fix. 0318.256.286 Tel. mobil. 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care  solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maxim o oră.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO