Bănci și Asigurări

BCR Pensii mai castiga 47.000 de clienti

BCR Pensii mai castiga 47.000 de clienti
03.12.2009, 23:13 43

BCR Pensii, administratorul unui fond de pensii privateobligatorii (pilonul II) cu aproape 220.000 de participanti, va maicastiga pana la sfarsitul anului peste 47.000 de clienti in urmapreluarii fondului de pensii facultative (pilonul III) al BCRAsigurari de Viata.

Procesul de transfer al fondului de la compania de asigurari deviata la cea de pensii a inceput acum cateva luni si urmeaza sa fiefinalizat cel tarziu la inceputul lunii ianuarie. BCR Pensii estecontrolata de BCR, cea mai mare banca de pe piata, care anul trecutsi-a vandut divizia de asigurari catre Vienna Insurance Group.Activele nete administrate de fondul de pensii facultative careurmeaza sa treaca la firma de pensii se ridica in prezent la 40,8mil. lei.

"In urmatoarele 30 de zile urmeaza ca BCR Viata sa isi anuntetoti participantii cu privire la transferul fondului, care va fifinalizat la sfarsitul lunii decembrie sau la inceputul luiianuarie, depinde cand primim autorizarea finala de la Comisia deSupraveghere a Sistemului de Pensii Private", a declarat SimonaDitescu, directorul general al BCR Pensii.

Administratorul a absorbit recent fondul de pensii obligatoriial Omniasig Pensii, iar in prezent se afla in proces de fuziune cualte doua fonduri de pensii de mici dimensiuni: OTP si PrimaPensie.

Vanzarile de pensii facultative au scazut semnificativ anulacesta comparativ cu 2008, in conditiile in care angajatorii autaiat pensiile private de pe lista de beneficii acordateangajatilor, pentru a-si reduce astfel cheltuielile. De lainceputul acestui an fondurile facultative au reusit sa atraganumai 26.000 de clienti, de patru ori mai putin deca† in 2008.

"O sa terminam si celelalte doua fuziuni probabil in februarie.Nu am asteptari foarte mari de la piata pensiilor facultative in2010, probabil ca vor fi in total 35.000 de clienti noi", mai spuneDitescu. In prezent, cele 13 fonduri de pensii facultative de pepiata locala au peste 181.000 de clienti si administreaza activenete in valoare de 180,8 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO