Bănci și Asigurări

BCR şi-a făcut program de finanţare prin obligaţiuni cu plafon de 2,4 mld. euro

BCR şi-a făcut program de finanţare prin obligaţiuni...

Autor: Razvan Voican

10.12.2013, 00:08 450
BCR, cel mai mare creditor al economiei, este pregătită să înceapă emiterea de obliga­ţiuni în euro sau în lei în cadrul unui program de finanţare cu durata de un an pentru care managementul a stabilit un plafon de 2,4 miliarde de euro.
 
Activarea programului vine în contextul în care finanţarea BCR de la banca-mamă Erste Group ar putea fi limitată în contextul posibilei implementări de către Autoritatea austriacă de supraveghere a pieţelor financiare a unor reguli mai stricte privind susţinerea financiară furnizată de Erste subsidiarelor sale, printre acestea numă­rându-se şi cea mai mare bancă locală.
 
Încă din 2011 banca centrală de la Viena a presat marile bănci austrice să reducă finanţările pentru filialele din regiune, vânzările de credite noi fiind legate de atragerea de resurse la nivel local.
 
BCR nu resimte în prezent vreo presiune pentru atragerea de finanţări în condiţiile în care banca se află într-un proces de dezintermediere, reducându-şi portofoliul de credite de la un trimestru la altul.
 
La sfârşitul lunii septembrie banca a raportat un stoc de credite pentru clienţi de 48,8 mld. lei, în scădere cu peste 8% faţă de nivelul din urmă cu un an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO