Bănci și Asigurări

BCR Viata isi pregateste intrarea pe unit-linked cu prime de 4,5 mil. euro la T1

08.06.2007, 17:19 85

BCR Asigurari de Viata, companie membra a grupului financiar BCR, intentioneaza ca din al doilea semestru al anului in curs sa intre pe segmentul asigurarilor de viata unit-linked (polite care presupun plasarea unei parti din prima platita de asigurat in fonduri care investesc in instrumente ale pietei de capital sau monetare).
"Programele de investitii vor acoperi toate preferintele publicului in materie de investitii pe pietele de capital: risc scazut, mediu si ridicat. Pentru inceput, programele de investitii vor fi in lei. Portofoliul produselor urmeaza sa fie diversificat in functie de oportunitatile de investitii", a declarat pentru ZF Mihai Belicciu, director de marketing si vanzari la BCR Asigurari de Viata. Oficialul nu a specificat care va fi componenta portofoliului acestor programe de investitii.
Compania de asigurari de viata a grupului BCR nu este singurul asigurator local care a decis sa intre pe segmentul politelor unit-linked, alte firme care au adoptat aceasta strategie pana in prezent fiind: ING Asigurari de Viata, Aviva, Interamerican, Allianz-Tiriac, KD Life sau Generali. "Decizia de a lansa si un produs unit-linked a fost luata deoarece vrem sa oferim clientilor nostri un portofoliu complet de produse de asigurare de viata", a explicat Belicciu.
Evolutia politelor unit-linked ale BCR Viata ar putea fi sustinuta de experienta BCR Asset Management, societatea de administrare a investitiilor pozitionata in topul companiilor de profil.
BCR Asset Management administreaza in prezent trei tipuri de fonduri deschise de investitii: BCR Clasic (fond de instrumente cu venit fix), BCR Dinamic (fond diversificat) si BCR Expert (fond de actiuni).
Intrata pe piata locala la inceputul lui 2006 prin desprinderea de BCR Asigurari, BCR Asigurari de Viata si-a propus ca pana la sfarsitul anului sa detina o cota de piata de 7% din segmentul asigurarilor de viata. Compania a subscris pe primul trimestru al acestui an prime brute in valoare de 4,5 milioane de euro, in crestere cu 40% fata de perioada similara a anului trecut.
Evolutia BCR Viata a pastrat ritmul de crestere de circa 41% inregistrat de piata asigurarilor pe primele trei luni ale lui 2007.
"Dezvoltarea portofoliului de produse si extinderea retelei de vanzare sunt factorii care au contribuit la cresterea primelor brute subscrise. Nu trebuie sa uitam faptul ca anul 2006 a fost practic primul an de activitate al BCR Asigurari de Viata", spune Belicciu.
Compania a inregistrat pe primul trimestru al lui 2007 un profit brut de 350.000 euro.
Oficialii BCR Viata anuntau la inceputul acestui an ca intentioneaza sa-si dubleze volumul primelor brute subscrise in 2007 pana la 100,8 milioane de lei (28,6 mil. euro) prin dezvoltarea de noi produse de bancassurance si continuarea extinderii retelei teritoriale pana la 46 de agentii.
La sfarsitul lui 2006, BCR Asigurari de Viata dispunea de un numar de 30 de agentii in care activau 64 de angajati si 250 de consilieri de asigurare.
Din acest an, BCR Asigurari de Viata si-a completat portofoliul de produse prin intrarea pe segmentul pensiilor private facultative.
Compania a inceput deja vanzarea primului sau fond de pensii private facultative BCR Prudent (un fond cu grad de risc scazut ce include instrumente financiare cu venit fix de minimum 70%) si pregateste doua alte fonduri: cu risc mediu si ridicat pentru a acoperi toate tipurile de apetenta la risc ale clientilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO