Bănci și Asigurări

BCR Viaţă şi-a triplat profitul în semestrul I

BCR Viaţă şi-a triplat profitul în semestrul I
24.08.2010, 23:47 69

BCR Asigurări de Viaţă, o companie deţinută de grupul austriacVienna Insurance, a înregistrat în primele şase luni ale anuluiprime brute subscrise de aproape 154 de milioane de lei(echivalentul a 37 mil. euro), cu 81% mai mari, în lei, faţă deaceeaşi perioadă a anului trecut.
Compania a reuşit să îşi majoreze profitul brut cu 197%, până laaproa­pe 22 mil. lei (5,2 mil. euro).
"Produsele cu componentă investiţională s-au vândut cel mai bine înaceas­tă perioadă (unit linked şi index linked lansat în ediţiilimitate) fiind atractive pentru persoanele cu apetit investiţionalcare doresc să economisească în spe­­cial pentru vârsta pensionăriisau care doresc să beneficieze de randamente garantate", spuneFlorina Vizin­teanu (foto), preşedintele directoratului BCRAsigurări de Viaţă. La nivelul anului trecut, compania se afla întopul primilor trei jucă­tori de pe această piaţă, încheind 2009 cuprime brute subscrise de 255 mil. lei (60 mil. euro), corespunzătorunei creşteri cu 60%. Vizinteanu anunţa încă din primăvară că areplanuri ambiţioase de creştere şi în 2010, fără să precizeze însăşi un nivel cert.
Asigurătorul are un capital de aproape 22 mil. lei (5,2 mil. euro).Vienna Insurance mai controlează BCR Asigurări, Omniasiag şiAsirom. Piaţa asigurărilor generale şi de viaţă a scăzut anultrecut cu 1,1%, până la 8,8 mld. lei (2 mld. euro). Vizinteanudeclara în luna mai că se aşteaptă ca în 2010 piaţa asigurărilor deviaţă să stagneze la nivelul de anul trecut sau cel mult săînregistreze o creştere cu 2%-3%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO