Bănci și Asigurări

BERD si IFC investesc in Raiffeisen International

22.10.2004, 00:00 9

International Finance Corporation (IFC) - divizia de investitii a Bancii Mondiale si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) au semnat un acord cu Raiffeisen Zentralbank Osterreich AG (RZB), prin care se angajeaza sa subscrie fiecare cate 100 de milioane de euro in cadrul unei operatiuni de majorare a capitalului subsidiarei grupului.
Investitiile vor aduce IFC si BERD cote individuale de cate 4% din capitalul Raiffeisen International. Cele 200 de milioane de euro vor sustine ritmul de crestere rapida al bancii in Europa Centrala sI de Est (CEE).
"Acest parteneriat reprezinta un punct de cotitura pentru RZB. Pana in prezent, am reusit sa asiguram un rimt rapid de crestere in zona Europei Centrale sI de Est folosind numai resurse interne. Prin implicarea BERD si IFC, am facut un pas important in strategia noastra de a deschide Raiffeisen International pentru investitori externi", a declarat Walter Rothensteiner, Presedintele Consiliului Director al RZB.
Raiffeisen International continua pregatirile in vederea listarii la bursa, care ar trebui sa se finalizeze pana la jumatatea anului viitor. Banca va astepta conditii prielnice pe piata pentru a lansa oferta publica initiala.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO