Bănci și Asigurări

Bilant oficial la pensiile private obligatorii dupa doua luni si jumatate

Bilant oficial la pensiile private obligatorii dupa doua luni si jumatate

Click pentru imaginea intreaga

13.12.2007, 16:33 22

Peste 2,6 milioane de salariati sub 45 de ani au aderat la cele 18 fonduri de pensii private obligatorii (pilonul II) dupa primele doua luni si jumatate, potrivit datelor de la Casa Nationala de Pensii si Asigurari Sociale (CNPAS).
In acelasi timp, numarul de acte de aderare invalidate dupa a cincea raportare bilunara (din totalul de opt) a fost de aproximativ 25.000, conform aceleiasi surse.
Cei 18 administratori de pensii private obligatorii au adus la CNPAS peste 424.000 de acte de aderare la raportarea bilunara din 3 decembrie, dintre care aproape 400.000 au fost validate temporar.
Diferenta o constituie semnaturile multiple si erorile, adica acte de aderare invalidate.
Comparativ cu totalul de peste 2,6 milioane de acte validate, procentul semnaturilor multiple reprezinta doar 0,96%.
Datele arata ca vanzarile de pensii obligatorii au incetinit semnificativ in ultima perioada. La cea mai recenta raportare, din data de 3 decembrie, clientii validati au fost mai putin de 400.000, adica cel mai mic total dintre toate cele cinci raportari derulate pana in prezent.
Mai mult, companiile de administrare se asteapta ca vanzarile sa continue incetinirea inaintea sarbatorilor de iarna, pentru a reveni cu un ultim varf de aderari inainte de 17 ianuarie 2008, adica finalul campaniei initiale de vanzare.
Clasamentul oficial nu prezinta schimbari fata de cel calculat de ZF pe baza informatiilor prezentate de companii.
ING si Allianz-Tiriac s-au detasat puternic (cu 876.000, respectiv 666.000 de clienti) si au impreuna aproape 60% din numarul total de clienti de pe piata.
Pe locul 3, Generali a crescut distanta fata de Aviva (locul 4), iar Interamerican (locul 5) a crescut usor avansul fata de AIG (locul 6). Distantele sunt apreciabile intre jucatorii din top10, dar surprize pot inca aparea, inclusiv in partea inferioara a clasamentului.
Urmatoarea raportare bilunara oficiala va avea loc luni, pe 17 decembrie, iar ultima din seria celor opt va avea loc pe 25 ianuarie 2008.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO