Bănci și Asigurări

BNR analizeaza cererea Bank of Cyprus de a urca la 20% din BT

17.05.2010, 23:49 31

BNR analizeaza deja solicitarea Bank of Cyprus de a aprobamajorarea participatiei detinute la Banca Transilvania de la 10% la20%, iar raspunsul va veni in cel mult trei luni de la completareadocumentatiei, spune Nicolae Cinteza, directorul Directiei deSupraveghere.

"Suntem deja spre partea finala, dar le-am mai cerut nistecompletari", a declarat Cinteza

Grupul cipriot a anuntat ieri ca a obtinut deja aprobarea dinpartea autoritatii de supraveghere din Cipru pentru dublareaparticipatiei la BT. Bank of Cyprus, care abia acum isi dezvoltaprezenta regionala, a achizitionat in decembrie 9,99% din actiunileBT, prin tranzactii realizate la Bursa de Valori Bucuresti,sustinand ca este vorba de o "investitie financiara".

Horia Ciorcila, presedintele Consiliului de Administratie al BTsi unul dintre actionarii individuali importanti, afirma ca nu aprimit nicio informare oficiala din partea cipriotilor. "Nu ni s-asolicitat nimic, nu avem informatii suplimentare. O astfel deintentie trebuie sa treaca prin AGA, trebuie sa primeasca acordulBERD", a precizat Ciorcila.

Cel mai important actionar individual la Banca Transilvania esteBERD, care controleaza un pachet de 14,6% din actiuni. PotrivitActului constitutiv al BT, dreptul de vot este plafonat la cel mult10% din capital pentru orice actionar sau grup de actionari careactiveaza concertat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO