Bănci și Asigurări

BNR le cere sucursalelor straine sa raporteze lunar informatii privind activitatea

05.11.2008, 15:20 18

Sucursalele bancilor straine care opereaza la Bucuresti vor raporta lunar catre BNR date privind operatiunile derulate cu clientela, pozitiile bilantiere si contul de profit, potrivit unui proiect de reglementare lansat in dezbatere de autoritatea monetara. Banca centrala asteapta observatii si comentarii la acest proiect pana pe 11 noiembrie.

Potrivit documentelor prezentate, sucursalele locale ale bancilor din alte state membre vor prezenta detaliat plasamentele realizate, dar si sursele de finantare accesate, evidentiind depozitele si imprumuturile primite de la alte institutii de credit, precum si depozitele atrase de la clientela. Pe partea de activ, informatiile vor reflecta detaliat creditele acordate clientelei de retail, societatilor, administratiilor centrale sau altor institutii de credit. Vor fi evidentiate si plasamentele in titluri, detinerile de instrumente derivate si imobilizarile corporale si necorporale.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO