Bănci și Asigurări

BNR respinge doi membri la Carpatica

28.02.2010, 23:03 67

Banca Nationala a Romaniei a respins doua propuneri pentruConsiliul de Supraveghere (CS) al Bancii Carpatica si a avizat altetrei. Astfel, BNR a respins numirea lui Viorel Grigore si a luiIoan Gandila in CS al bancii, dar i-a avizat pe Ilie Carabulea,Doina Toader si Nicolae Petria. Cele cinci persoane au fost propusede actionari pentru ocuparea unui loc in CS.

La sfarsitul anului trecut Viorel Grigore a ocupat pozitia depresedinte interimar al Consiliului de Administratie al Carpatica,dupa plecarea lui Nicolae Hoanta. Si Ioan Gandila a facut parte dinCA al bancii.

Ilie Carabulea este cel mai mare actionar al bancii, cu 36,45%din actiuni. La sfarsitul anului trecut toata echipa care asiguraconducerea executiva a bancii a fost demisa, iar banca a trecutprintr-un proces de reorganizare, separand conducerea executiva decea administrativa. In noiembrie 2009 actionarii Bancii Carpaticaau aprobat trecerea la sistemul dualist de conducere, prinDirectorat si Consiliu de Supraveghere. Banca este listata la Bursasi are o capitalizare de 224 mil. lei la ultimul pret pe actiune,de 0,0982 lei, in scadere cu 0,3% fata de sedinta anterioara detranzactionare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO