Bănci și Asigurări

Bonus mediu de 1.800 de euro pentru salariatii BCR

17.05.2007, 18:42 13

Cei circa 12.800 de salariati ai BCR vor imparti un bonus total de 73,5 mil. lei (aproximativ 22 de milioane de euro), revenindu-le in medie echivalentul a 1.800 de euro pentru activitatea desfasurata anul trecut. Acordarea bonusurilor a fost aprobata de adunarea generala a actionarilor de la sfarsitul lunii trecute sub forma unui provizion nedeductibil fiscal cu titlul de participare a salariatilor la profitul bancii.
Contactati de ZF, reprezentantii bancii nu au facut publica schema de acordare a banilor fiecarui salariat, respectiv modalitatea de cuantificare a contributiei fiecaruia la activitatea bancii din 2006. Oricum, banii astfel castigati ar putea fi folositi pentru cumpararea de actiuni Erste Bank la un pret preferential, cu 20% mai mic decat media pretului de luna trecuta pe bursa din Viena. Salariatii BCR isi pot exercita optiunea de cumparare a titlurilor Erste cu discount pana vineri si trebuie sa pastreze actiunile cel putin pana la 30 iunie 2008, in caz contrar fiind obligati sa ramburseze contravaloarea discountului.
In ultima perioada, actiunile Erste au fost in declin, ajungand in jurul a 58 de euro, insa analistii unor banci de investitii precum UniCredit - CAIB sau Dresdner Kleinwort recomanda cumpararea de titluri, avansand tinte de pret de pana la 65 de euro pentru sfarsitul acestui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO