Bănci și Asigurări

BRD duce dobanzile la depozite sub 7% pe an

26.04.2010, 23:05 237

BRD, a doua banca locala dupa active, a redus cu trei sferturide punct procentual dobanda la depozitele la termen in lei cudobanda fixa, coborand sub pragul de 7% pe an pentru toatescadentele.

Pentru produsele cu maturitate scurta, de o luna si trei luni,banca ofera bonificatii de 6%, respectiv 6,25% pe an, adica subdobanda de politica monetara a BNR, situata in prezent la 6,5% pean. Cel mai bun randament, de 6,5% pe an, il au produsele deeconomisire cu scadenta la sase luni si un an.

Suma minima pentru constituirea unui depozit la termen cudobanda fixa este de 1.000 de lei sau 1.000 de euro. La depozitelein euro, dobanzile au fost mentinute la 2,25%-3% pe an. Pentrudepozitele in lei cu dobanda variabila, BRD ofera bonificatiicuprinse intre 4% si 4,75% pe an, suma minima de constituire fiindde 150 de lei.

Miscarea BRD vine in contextul unei tendinte generale de scaderea dobanzilor la depozitele si creditele in lei, pe fondul relaxariidobanzii-cheie de catre BNR si in conditiile in care bancherii seasteapta ca banca centrala sa continue aceasta politica. Inprezent, majoritatea bancilor ofera dobanzi la depozitele in lei injurul a 6-7% pe an, bonificatii de 8% pe an mai regasindu-se doarin ofertele bancilor mici, care tintesc o cota de piata mai mare.Si Banca Transilvania a taiat saptamana trecuta pana la o jumatatede punct procentual din dobanzile la depozitele in lei, pentruprodusele cu scadenta la o luna si trei luni bonificatiile coborandsub 7% pe an. Cea mai mare dobanda este oferita de BT la depozitulpromotional pe 111 zile si se ridica la 7,25% pe an.

Nici produsele promotionale nu au scapat de valul de reducere adobanzilor, UniCredit Tiriac Bank ajustand recent cu un sfert depunct procentual dobanzile la depozitul pe sapte luni. In prezent,acestea variaza intre 6,5% si 7,25% pe an in functie de sumaeconomisita.

Saptamana trecuta, Millennium Bank a taiat, de asemenea, ojumatate de punct procentual din dobanda la depozitele in lei, daraceasta ajunge in continuare pana la 8% pe an pentru anumitescadente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO