Bănci și Asigurări

BRD promite bonus de 1.500 de lei la refinanţarea creditelor vechi

BRD promite bonus de 1.500 de lei la refinanţarea creditelor vechi

Foto Silviu Matei

Autor: Ciprian Botea

05.10.2012, 00:00 295

BRD, al doilea jucător din sistemul bancar, caută clienţi cărora să le refinanţeze datoriile vechi şi le promite comision de acordare zero şi un bonus de 1.500 de lei la creditele cu garanţie imobiliară contractate până la finalul lunii noiembrie.

Bonusul este acordat primilor 500 de clienţi cu scopul de a acoperi cheltuielile de evaluare şi taxele notariale generate de instituirea ipotecii. Dobânda anuală efectivă la un credit ipotecar în euro ajunge la 7,2% pe an, ceea ce înseamnă o rată lunară de 380 de euro la un credit de 50.000 de euro pe 25 de ani.

Clienţii pot alege să-şi consolideze mai multe tipuri de împrumuturi (ipotecare, de consum sau carduri de credit) într-un singur credit garantat cu ipotecă. Aceasta este una dintre puţinele promoţii la creditele de refinanţare aruncate de piaţă de bancheri în ultima perioadă. Fenomenul refinanţărilor explodase în 2010 pe fondul eliminării prin lege a comisionului de rambursare anticipată (principalul obstacol pentru un client care dorea o refinanţare în trecut), dar ulterior lucrurile s-au mai domolit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO