Bănci și Asigurări

BRD reduce la jumătate comisioanele la operaţiunile prin canalele alternative

Autor: Ciprian Botea

17.11.2010, 23:31 25

BRD, a doua bancă locală după active, a redus cu 50%comisioanele percepute clienţilor care efectuează operaţiuni prininternet banking, mobile banking şi phone banking. BRD taxeazăplăţile intrabancare cu 1,5-5 lei în funcţie de suma transferată şicu 2,3-13 lei plăţile interbancare, potrivit datelor de pe site-ulbăncii.

Pentru plăţile în valută banca percepe un comision de 0,1% din sumatransferată, dar nu mai puţin de 10 euro. Serviciul de internetbanking al BRD, lansat în urmă cu şase ani, este utilizat înprezent de 300.000 de clienţi pentru face plăţi intra şiinterbancare sau pentru a consulta informaţiile referitoare lasoldul şi operaţiunile efectuate pe conturile deţinute.Utilizatorii serviciului plătesc o taxă lunară de un euro. ÎnRomânia existau la jumătatea acestui an, circa 3 milioane deutilizatori de internet banking, faţă de 18.000 de utilizatori înurmă cu şase ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO