Bănci și Asigurări

BT Aegon elimina comisionul de administrare pentru 2008

14.12.2007, 17:57 20

Compania de administrare a pensiilor private obligatorii BT Aegon a decis sa elimine perceperea comisionului de administrare (0,6% din activul net pe an) pentru fondul sau in anul 2008. BT Aegon urmeaza astfel exemplul Aviva (care a eliminat perceperea acestui comision pentru 2008) si Interamerican (care a eliminat acest comision pentru 2008 si 2009). Aceasta miscare a celor trei companii vizeaza obtinerea unor randamente mai mari, prin faptul ca valoarea unitatii de fond nu se reduce din cauza aplicarii comisionului de administrare.
In plus, BT Aegon a decis sa suporte din surse proprii valoarea comisionului de audit pentru fondul de pensii in 2007 si 2008, devenind prima companie care nu va deduce acest comision din activul fondului, asa cum fac ceilalti administratori. Comisionul de audit variaza semnificativ in piata fondurilor de pensii, unele companii de administrare impartind suportarea acestui comision intre administrator si fond.
De asemenea, BT Aegon si-a majorat capitalul social cu 3 milioane de euro, de la 7 la 10 milioane de euro, urmand sa mai aduca o infuzie de capital de inca 3 mil. euro luna viitoare. Marea majoritate a companiilor de pensii si-au majorat sau sunt pe cale sa-si majoreze capitalul social, pentru a sustine procesul de atragere a clientilor. Per total, cele 18 companii de pensii au realizat investitii de cateva sute de milioane de euro cu ocazia campaniei initiale de aderare, volumul acestor investitii putand fi estimat abia anul viitor.
In alta ordine de idei, fondul administrat de BT Aegon a depasit recent numarul de 100.000 de participanti, dintre care circa 25.000 au fost atrasi numai in ultimele doua saptamani. Dupa doua luni si jumatate de vanzare, fondul avea aproape 77.000 de participanti si se situa pe locul al saptelea intre companiile de pensii, cu o cota de piata de 3%, potrivit datelor de la Casa Nationala de Pensii (CNPAS).
BT Aegon este un joint venture creat intre Banca Transilvania si compania olandeza de pensii private si asigurari de viata Aegon. Dintre toate cele sapte banci care si-au infiintat companii de pensii, BT Aegon a atras pana acum cei mai multi clienti, surclasand competitori ca BCR (locul 8) si BRD (locul 9).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO