Bănci și Asigurări

BT Asigurari a crescut de sase ori pe asigurari de viata

17.11.2005, 19:13 25

BT Asigurari, companie care face parte din grupul Banca Transilvania, a inregistrat, in primele noua luni ale anului, afaceri duble fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Primele brute subscrise au crescut cu 140% in euro, comparativ cu primele trei trimestre din 2004, pana la circa 14,8 mil. euro (53,5 mil. lei). Compania a incheiat aceasta perioada cu un profit brut de aproape 2 mil. euro (peste 7 mil. lei), in crestere cu 16% fata sfarsitul anului trecut.

Pe partea de asigurari de viata, asiguratorul a subscris prime brute de 1,1 mil. euro (4,1 mil. lei), de aproape sase ori mai mult decat in perioada similara a anului trecut.

"Cresterea se datoreaza faptului ca mai mult de jumatate din subscrierile pe asigurari de viata sunt asigurari de deces legate de creditele bancare acordate de Banca Transilvania", a declarat Ioan Vreme, directorul general adjunct al BT Asigurari.

Pe partea de asigurari generale, compania a raportat pentru primele trei trimestre subscrieri de 13,6 mil. euro (49,4 mil. lei), cu 240% mai mari in euro fata de primele noua luni ale anului trecut. Cel mai mare avans a fost inregistrat de sectorul asigurarilor RCA, afacerile BT pe acest segment majorandu-se de cinci ori, pana la peste 3,5 mil. euro (12,8 mil. lei).

In aceeasi perioada, compania a platit despagubiri de peste 4 mil. euro (14,8 mil. lei). BT Asigurari are un capital social de peste 5,5 mil. euro (20 de mil. lei), controlat in proportie de aproape 80% de Banca Transilvania. Alte societati din grupul BT sunt BT Securities si BT Leasing.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO