Bănci și Asigurări

BT Asigurari a incasat venituri de aproape 20 mil. euro in T1

10.05.2007, 18:08 11

BT Asigurari, companie membra a grupului financiar Banca Transilvania, a subscris pe primele trei luni ale acestui an prime brute de 67 de milioane de lei (19,8 mil. euro), in crestere cu 49% fata de nivelul inregistrat in perioada similara a anului trecut.
"Majorarea primelor brute subscrise in primul trimestru al anului 2007 se inscrie in evolutia ascendenta a intregii companii pe fondul consolidarii prezentei teritoriale atat prin forta de vanzare (care a depasit pragul de 11.100 de colaboratori in structura afiliata de vanzari), cat si prin numarul unitatilor teritoriale", a declarat pentru ZF Constantin Jeican, director general BT Asigurari. Reteaua BT Asigurari este formata din 248 de agentii si puncte de lucru proprii alaturi de alte 28 de puncte de lucru deschise in colaborare cu Banca Transilvania.
"In ceea ce priveste dezvoltarea teritoriala, anul acesta il vom dedica cresterii calitatii actului de vanzare si consolidarii agentiilor locale BT Asigurari", a mai spus Jeican.
Asigurarile generale au avut o pondere de 97% din portofoliul asiguratorul pe primele trei luni ale anului 2007, iar asigurarile de viata 3%.
Asigurarile de autovehicule (Casco si Carte Verde) au reprezentat 49% din totalul primelor brute subscrise de companie pe asigurari generale in timp ce asigurarile obligatorii de raspundere civila auto (RCA) si cele de incendiu si calamitati au avut ponderi de 28%, respectiv 8,5%.
Asiguratorul intentioneaza sa lanseze in curand un produs complex care va reuni polita de asigurare a locuintei, asigurarea de raspundere civila fata de terti si asigurarea de accidente a persoanelor ce locuiesc si gospodaresc impreuna acelasi perimetru asigurat.
"Prin aceasta noua asigurare raspundem solicitarilor pentru produse combinate care sa acopere nevoile tot mai complexe ale beneficiarilor", a explicat directorul general al BT Asigurari.
Compania si-a dublat nivelul primelor brute subscrise anul trecut pana la 211 milioane de lei (62 mil. euro), pozitionandu-se intre primele zece companii de asigurari generale.
Pentru 2007, BT Asigurari si-a propus inregistrarea unei valori a primelor brute subscrise de 300 de milioane de lei (88 de milioane de euro), in crestere cu 50% fata de 2006. Compania intentioneaza ca in 2007 sa se pozitioneze intr-un cadru mai stabil din punctul de vedere al controlului daunalitatii, reducerii costurilor, imbunatatirii serviciilor oferite clientilor si partenerilor si optimizarii politicii de resurse umane.
BT Asigurari are un capital social de 36,5 milioane de lei (10,8 mil. euro), detinut in proportie de 79,88% de Banca Transilvania, 10% de SIF Banat-Crisana si 10,12% de persoane fizice romane si straine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO