Bănci și Asigurări

Cât mai plătesc bancherii pentru depozitele clienţilor

Cât mai plătesc bancherii pentru depozitele clienţilor

Autor: Ciprian Botea

15.08.2014, 00:05 333
Nicio bancă locală nu mai plăteşte de luna aceasta dobânzi de 4% pe an la depozitele cu scadenţa mai mică de şase luni, după ce în iulie dispăruseră din piaţă toate ofertele de depozite pe trei luni cu dobânzi de 4% pe an, potrivit unei analize a ZF pe baza datelor agregate de portalul Conso.ro.
 
Mai multe bănci de talie redusă, care menţinuseră un nivel al bonificaţiilor mult peste media pie­ţei, se află acum în fruntea unui val de scădere a dobânzilor la depozite, generat de ultima decizie a BNR - aceea de a reduce dobânda-cheie la un minim de 3,25% pe an. Feroviara, TBI Bank şi RIB, trei bănci aflate pe ultimele locuri în sistem, se luptă pentru primele poziţii în ceea ce priveşte nivelul dobânzilor la depozitele în lei. Cele trei bănci oferă 3,9% pe an pentru fondurile atrase pe şase luni şi între 3,7 şi 3,8% pentru termene de trei luni. Feroviara şi TBI au anunţat scăderi de dobânzi în ultimele două săptămâni.
 
Un client care depune 5.000 de lei pe şase luni cu dobândă de 3,9% pe an retrage la scadenţă 5.082 de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO